Nieuw(s)

Vakantie!
Wij wensen iedereen een gezellige vakantie en succes met de voorbereidingen voor de toetsweek.

In het zonnetje!
Onze docente Frans, mw Hennekam, is vandaag in het zonnetje gezet door een van onze leerlingen, Linde Mondé. Linde gaf gehoor aan een oproep van de online Wiskundemethode Bettermarks op de dag van de leraar om te laten weten wie haar favoriete leraar was en waarom. Meer dan 800 leerlingen reageerden op de oproep. De reactie van Linde sprong het meest in het oog. Vanochtend werd daarom onverwacht een taart bij ons op school bezorgd namens Bettermarks. Een leuke en welverdiende verrassing!

HNL-Fashion
De mode-industrie is na de petrochemische industrie de meest vervuilende.  Wil je snel meer weten over de kledingindustrie kijk dan onderstaand filmpje (6 min):

Op de dag van de duurzaamheid, donderdag 10 oktober, was de aftrap van “HNL-Fashion" met een wervelende modeshow.

“HNL-Fashion" zelf, start in de activiteitenweek op maandag 4 november vanaf het 3e uur en eindigt woensdagmiddag 6 november. Het doel van die drie dagen is dat leerlingen zich ontwikkelen tot duurzame kledingconsumenten en een inspiratiebron zijn voor anderen.

Versterkt taalonderwijs (VTO)
Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt taalonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen. Jij bent in de derde klas (HAVO of VWO) en je scoort goed voor het vak. Je kunt naast de reguliere lesstof, ook werken richting een extra diploma. Dit versterkt taalonderwijs werpt in de toekomst zeker zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van het examen krijg je een internationaal erkend diploma: DELF junior A2 (Frans), DELE A1 (Spaans) en het Goethe-certificaat A2 (Duits).

3eklas (havo en vwo):
Duits: Goethe-certificaat (A2) Extra les na de herfstvakantie. Voor aanvullende informatie klik hier. Contact: M. Linckens, lin@hetnieuwelyceum.nl. Aanmelden klik hier.

Frans: DELF junior (A2) Extra les na de herfstvakantie. Voor aanvullende informatie klik hier. Aanmelden klik hier Contact: mw. C.S. Boucharel, bol@hetnieuwelyceum.nl

Bovenbouw
Frans: DELF junior (A2, B1, B2) Voor aanvullende informatie klik hier. Aanmelden klik hier. Contact: mw. C.S. Boucharel, bol@hetnieuwelyceum.nl

Spaans: DELE (A2, B1)  Extra les na de herfstvakantie. Voor aanvullende informatie klik hier. Aanmelden uitsluitend bij mw. I.L. Sickler-Westerink, sic@hetnieuwelyceum.nl

Junior Academie-klas
Dit jaar staat de Junior Academie-klas (voor de eerste en tweede klas) in het teken van animatie. Lijkt het je leuk om tekenfilms te (leren) maken? We zoeken leerlingen die een goede inzet hebben, trouw komen en enthousiast zijn! Stuur voor 28 september een mailtje naar roe@hetnieuwelyceum.nl waarin je kort uitlegt waarom jij zo’n leerling bent.Voeg ook een paar foto’s van tekeningen toe die je gemaakt hebt (hoeven niet hier op school gemaakt te zijn).

Koken met sterren (onderbouw)
Na de herfstvakantie starten de nieuwe kooklessen voor de onderbouw. Leerlingen uit klas 1 tot en met 3 kunnen zich inschrijven voor dit populaire talentuur. Op woensdagmiddag ga je tijdens het 7een 8elesuur aan de slag met uitdagende recepten uit o.a. de Italiaanse, Indonesische, Iraanse, Nederlandse, Portugese en Oostenrijkse keuken. Wacht niet te lang met jouw aanmelding, want er is slechts plek voor maximaal 10 leerlingen per periode. In februari begint de tweede groep aan het talentuur. Klik hier om je aan te melden. Tot ziens in de keuken.

Talentuur muziek vanaf 3e klas
Wil je in een band spelen, eigen nummers schrijven, close harmony zingen en ook muziektheorie leren? We hebben dit schooljaar talent uur muziek voor leerlingen vanaf de 3e klas! Het talent uur bij Mirthe is op maandag het 8e uur, het talent uur bij Maria op woensdag het 7e uur. Geef je op bij Mirthe (esh@hetnieuwelyceum.nl) of Maria (bru@hetnieuwelyceum.nl).

Masterclasses Taal, Cultuur, Mens en Maatschappij V5, V6 en H5
Dit jaar weer organiseert de Universiteit Utrecht voor V5 en V6 leerlingen 19 masterclasses over taal, cultuur, mens en maatschappij. De masterclasses gaan over diverse onderwerpen: van taal, recht, filosofie, media en communicatie tot geschiedenis, economie, sociologie, onderwijs en kunst. De masterclasses duren een dag en bestaan uit hoorcolleges, werkcolleges en soms rondleidingen of excursies. Een masterclass is de uitgelezen kans om je verder te verdiepen in een bepaald onderwerp of om inspiratie op te doen voor je profielwerkstuk. Je maakt mee hoe het er op de universiteit aan toe gaat, waardoor een masterclass ook kan helpen bij je studiekeuze. Bovendien ontmoet je scholieren met dezelfde interesses. Voor een overzicht van de masterclasses, klik hier voor de brochure. Christine Boucharel (bol@hetnieuwelyceum.nl)

Studiedagen 2019
Donderdag 21 november en vrijdag 22 november (school gesloten).

Maaike.jpg