Nieuw(s)

Finaliste gedichtenwedstrijd: Doe Maar Dicht Maar

Het Poëziepaleis organiseert poëzieactiviteiten en wedstrijden voor jongeren. Voor de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar 2020  heeft de jury de 50 mooiste gedichten gekozen uit de duizenden inzendingen. Deze 50 gedichten worden opgenomen in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2020. De twee hoofdprijswinnaars worden begin juni bekendgemaakt. Luna Wierenga uit vwo-6 is met haar gedicht Zondaars is eén van de tien finalisten. Hartelijk gefeliciteerd Luna!

Talentuur Sport

Klimmen in en buiten de school met diploma.

Beste leerling, je hebt in de lessen lichamelijke opvoeding ondertussen een aantal lessen geklommen. Mocht je dit nu erg leuk vinden, dan hebben wij een mooi talentprogramma voor je! Vanaf april bieden wij een klimcursus aan waarna je een diploma ontvangt waarbij je binnen heel Nederland zelfstandig mag klimmen.  Kortom wil je in 6 lessen beter, zelfstandig en veiliger leren klimmen meld je dan aan!

Wat gaan we doen:
- De eerste 4 lessen ga je op school ga je tactischer leren klimmen via routes en ga je op een andere manier leren zekeren met nieuwe materialen.

- Daarna 2 lessen bij de klimmuur in Utrecht onder begeleiding van de kliminstructeur. Hier ga je ook examen doen in de nieuw aangeleerde vaardigheden.

- Tot slot moet je nog 3 keer op eigengelegenheid klimmen bij de klimmuur in Utrecht. Hierna ontvang je een diploma!

Wat heb je nodig:
Klimervaring uit de LO les en gymkleding
Daarna 3x zelfstandig klimmen binnen 2 maanden na de laatste les.
Kosten: €38 euro voor de gehele cursus inclusief 3x gratis klimmen.

Opgeven via onderstaande link https://forms.gle/KWNQVsNJysYkXXye7

Nederlandse Wiskunde Olympiade

De volgende leerlingen gaan het HNL vertegenwoordigen in de tweede ronde:

Joris van Santen uit H5
Joris Kooijman uit V4
Esmee Vroom uit G3
Yanick Palma uit G3.

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

Wedstrijdrondes Nederlandse Wiskunde Olympiade

• finale: 11 september 2020 locatie: Technische Universiteit Eindhoven