Nieuw(s)

Akoestische avond

De Akoestische avond was ook dit jaar een succes: zo veel talent, van brugklas tot en met bovenbouw (en oud-leerling Ilse in de pauze en oud-leerling Jeffrey in de jury) maakte deze avond onvergeetlijk! Maud won met haar prachtige optreden de publieksprijs en Maria (foto) won met haar krachtige en prachtige optreden een opname in een professionele studio!

Uitreiking van de Goethe certificaten A2 en B1 en B2

Op donderdag 16 mei j.l. vond de uitreiking van de certificaten plaats in de centrale hal. Na een toespraak door de (interim) rector Daan Fens hebben de leerlingen uit handen van de docenten Liesbeth Spoelder en Marcel Linckense hun certificaat ontvangen. Bij de uitreiking waren naast de meeste geslaagden ook enkele ouders aanwezig. Op onze school kunnen leerlingen die Duits leuk vinden in de derde klassen (atheneum en gymnasium) zich inschrijven voor het deelnemen aan een verdiepingslesuur. Dit extra talentuur bereidt voor op het Goethe-certificaat op A2-niveau. Lees hier meer.

U-talent conferentie 2019

Op dinsdag 16 april is een deel van de docenten van de exacte vakken samen met een groep enthousiaste U-talent leerlingen uit V5, afgereisd naar de Universiteit van Utrecht voor het jaarlijkse Bètafestival. Het programma van de U-talentconferentie ging van start met een openingslezing van Prof. Dr. Bert Theunissen; waarin hij uitlegt dat het verwachtingspatroon van mensen m.b.t. het ontstaan van een evenwichtig ecosysteem in de Oostvaardersplassen niet overeenkomt met de biologische realiteit van ‘de wildernis’ waarin o.a. het voedselaanbod de populatiegrootte van grazers reguleert. Terwijl onze leerlingen in de botanische tuinen imker-kleding aantrokken om met een imker de bijenkorven te inspecteren, waren er verschillende keuze-workshops voor de docenten van de wetenschap achter reclames (in korte tijd een boodschap overbrengen die blijft hangen) tot vakspecifieke lezingen zoals die over de elektrische activatie van het hart. Tussen de eerste en tweede workshopronde, vond het Leerlingfestival plaats waarbij leerlingen van U-talent scholen schoolprojecten konden tonen aan het publiek. Er werden inspirerende projecten getoond van het programmeren van neurale-systemen en kunstmatige intelligentie tot zelfgebouwde windturbines. Onze leerlingen hebben met veel enthousiasme de resultaten van het algenproject getoond. Tijdens deze praktische opdracht van biologie hebben leerlingen van V5 in groepjes hun kennis over fotosynthese toegepast door een bioreactor te ontwerpen en te bouwen. Tijdens de afsluiting van de conferentie kregen onze leerlingen van de jury te horen dat ze met dit schoolproject de derde prijs hadden gewonnen! 

Akoestische_avond_70.JPG