Talenturen

Zoeken de leerlingen meer uitdaging dan kunnen ze kiezen voor een talentuur dat verrijking biedt, zoals de academieklas voor tekenen, muziek- of theaterlessen, koken of ze gaan extra sporten. In deze uren zitten de leerlingen niet in klassenverband bij elkaar, maar bestaat de groep uit leerlingen die dezelfde keus hebben gemaakt.

Koken met sterren (onderbouw)

In week 45 starten de nieuwe kooklessen voor de onderbouw. Zit je in klas 1, 2 of 3, dan kun je je inschrijven voor dit populaire talentuur. Op woensdagmiddag ga je tijdens het 7e en 8e lesuur aan de slag met uitdagende recepten en menu’s uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Aziatische, Iraanse, Nederlandse, Portugese keuken. We gaan natuurlijk ook weer bakken. Wacht niet te lang met jouw aanmelding, want er is plek voor maximaal 10 leerlingen. In periode 3 begint een tweede groep aan het talentuur. Tot ziens in de keuken.

Aanmeldingsformulier talenturen

Academieklas

Junior-academieklas (talent-uur) voor leerlingen uit klas 1 en 2.

Senior-academieklas voor leerlingen uit klas 3, 4, 5 en 6.

Waarom zou je eraan meedoen?

• Om een portfolio op te bouwen als je (misschien) ooit toelating wilt doen voor een creatieve opleiding
  • Omdat je je wilt onderscheiden door op school wat meer te doen dan alleen het hoogst nodige. Bij vervolgopleidingen is in toenemende mate sprake van 'selectie aan de poort'. Bij zo'n selectie laat een academieklas certificaat zien dan je je hebt ingezet om jezelf op creatief vlak te ontwikkelen.
  • Omdat je graag nog wat meer dan in de gewone BV-les uitgedaagd wilt worden op creatief vlak.
  • Omdat je graag nog wat andere technieken wilt uitproberen dan die in de BV-les aan de orde komen.
  • Of omdat je BV mist, want je bent een gymnasiast met een lesrooster zonder expressievakken.

Junior-academieklas (brugklas, tweede klas)
Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn, nieuwe technieken uit te proberen en aan uitdagende, gave opdrachten werken? Meld je dan aan voor de junior-academieklas.  Op woensdagmiddag ben je dan het 7e en het 8e uur welkom om in het BV-lokaal om te komen tekenen, schilderen, fotograferen, noem maar op!
Je kunt je aanmelden door een korte motivatie en een aantal foto’s van je werk op te sturen naar mw. E. Signer sig@hetnieuwelyceum.nl.

Academieklas (3de klas en bovenbouw)
Houd je ervan om creatief bezig te zijn, nieuwe technieken uitproberen, wat vrijer bezig zijn dan in de normale BV-les? Of wil je misschien wel een creatieve vervolgopleiding gaan doen en werken aan een portfolio? … Zomaar wat redenen waarom de Academieklas iets voor jou zou kunnen zijn.
We beginnen de tweede periode. Het is op vrijdag het 7e, 8e en 9e uur
Je kunt vrijstelling krijgen van andere lessen die je op dat moment zou hebben. Ben je geïnteresseerd?
Stuur een mailtje met je motivatie naar dhr. Roelofsen roe@hetnieuwelyceum.nl