Talenturen

Zoeken de leerlingen meer uitdaging dan kunnen ze kiezen voor een talentuur dat verrijking biedt, zoals de academieklas voor tekenen, muziek- of theaterlessen, koken of ze gaan extra sporten. In deze uren zitten de leerlingen niet in klassenverband bij elkaar, maar bestaat de groep uit leerlingen die dezelfde keus hebben gemaakt.

TEDxYouth@HNLBilthoven

Voor enthousiaste leerlingen uit de bovenbouw is er ook de mogelijkheid om in het TEDxteam te komen en de jaarlijkse TEDxYouth avond op het HNL te organiseren. Een avond voor leerlingen en ouders met jonge inspirerende sprekers die in het Engels korte TEDxtalks houden over uiteenlopende onderwerpen. De organisatie van deze avond ligt bijna volledig in handen van het TEDxteam. Zij bedenken het thema, zoeken interessante sprekers en zorgen voor publiciteit en sponsoring. HNL heeft de officiële licentie om een dergelijk evenement te organiseren.

Academieklas

De junior-academieklas (talent-uur) voor leerlingen uit klas 1en 2.
De senior-academieklas voor leerlingen uit klas 3 tot en met 6.

Waarom zou je eraan meedoen?

•  Om een port-folio op te bouwen als je (misschien) ooit toelating wilt doen voor een creatieve opleiding
  • Omdat je je wilt onderscheiden door op school wat meer te doen dan alleen het hoogst nodige. Bij vervolgopleidingen is in toenemende mate sprake van 'selectie aan de poort'. Bij zo'n selectie laat een Academie-klas certificaat zien dan je je hebt ingezet om jezelf op creatief vlak te ontwikkelen.
  • Omdat je graag nog wat meer dan in de gewone BV-les uitgedaagd wilt worden op creatief vlak. Omdat je graag nog wat andere technieken wilt uitproberen dan die in de BV-les aan de orde komen. Of omdat je BV mist, want je bent een gymnasiast met een lesrooster zonder expressievakken.

De Academieklas (3de klas en bovenbouw)

Houd je ervan om creatief bezig te zijn?
Wil je nieuwe technieken uitproberen?
Wil je wat vrijer bezig zijn dan in de normale BV-les?
Wil je misschien wel een creatieve vervolgopleiding gaan doen en werken aan een portfolio? … Zomaar wat redenen waarom de Academieklas iets voor jou zou kunnen zijn.

We beginnen de tweede periode.
Het is op vrijdag het 7de, 8ste en 9de uur
Je kunt vrijstelling krijgen van andere lessen die je op dat moment zou hebben.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur een mailtje met je motivatie naar dhr. Roelofsen roe@hetnieuwelyceum.nl