Talenturen

Zoeken de leerlingen meer uitdaging dan kunnen ze kiezen voor een talentuur dat verrijking biedt, zoals de academieklas voor tekenen, muziek- of theaterlessen, koken of ze gaan extra sporten. In deze uren zitten de leerlingen niet in klassenverband bij elkaar, maar bestaat de groep uit leerlingen die dezelfde keus hebben gemaakt.

Talentproject

Zit je in de brugklas of de tweede klas? Ben je nieuwsgierig aangelegd? Zijn er onderwerpen waar je meer van zou willen weten naast de reguliere lessen? Schrijf je dan in voor de talentprojecten. Je kunt kiezen uit 34 onderwerpen zoals bijvoorbeeld: sterrenkunde, hersenen, uitvinden, ontwerp je eigen woonwijk, psychologie, design en Neanderthalers. Of schrijf je eigen ondernemingsplan. 

Je werkt aan het project in de talenturen. Ook is het mogelijk hieraan te werken tijdens lessen die je kunt missen. Je kunt het project op verschillende manieren afsluiten, daar mag je zelf een keuze in maken. .

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje met je motivatie naar                 I. Bijl, bij@hetnieuwelyceum.nl.

Koken met sterren (onderbouw)

In de eerste week van november (periode 2) start het talentuur koken voor de onderbouw. Zit je in klas 1, 2 of 3, dan kun je je nu inschrijven. Op woensdagmiddag ga je tijdens het 7e en 8e lesuur aan de slag met uitdagende recepten en verrassende menu’s uit o.a. de Aziatische, Italiaanse, Iraanse, Nederlandse, Oostenrijkse en Portugese keuken. Een keer taart of koekjes bakken hoort er natuurlijk ook bij! Wacht niet te lang met jouw aanmelding, want er is plek voor maximaal 10 leerlingen. Op woensdag 25 januari (periode 3) begint een tweede groep aan het talentuur. Graag tot ziens in de keuken!


Theatersportlessen (bovenbouw)

Bij theatersport gaat het om improvisatie, alles wordt ter plekke verzonnen.

Wil jij: leren improviseren? je creativiteit verder ontwikkelen? oefenen in ​omgaan met veranderingen? meer durven? beter worden in samenwerken?  lol maken met andere leerlingen uit de bovenbouw?

De theatersportlessen zijn in de 3e periode op woensdag van 14.05-15.30 uur.

Meld je dan nu aan! Stuur een mail naar I. Bijl, bij@hetnieuwelyceum.nl.


Academieklassen

 Junior-academieklas (talent-uur) voor leerlingen uit klas 1 en 2. 

Senior-academieklas voor leerlingen uit klas 3, 4, 5 en 6.

Waarom zou je eraan meedoen?

  • Om een portfolio op te bouwen als je (misschien) ooit toelating wilt doen voor een creatieve opleiding
  • Omdat je je wilt onderscheiden door op school wat meer te doen dan alleen het hoogst nodige. Bij vervolgopleidingen is in toenemende mate sprake van 'selectie aan de poort'. Bij zo'n selectie laat een academieklas certificaat zien dan je je hebt ingezet om jezelf op creatief vlak te ontwikkelen.
  • Omdat je graag nog wat meer dan in de gewone BV-les uitgedaagd wilt worden op creatief vlak.
  • Omdat je graag nog wat andere technieken wilt uitproberen dan die in de BV-les aan de orde komen.
  • Of omdat je BV mist, want je bent een gymnasiast met een lesrooster zonder expressievakken.

Junior-academieklas (brugklas, tweede klas)

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Wil je nieuwe technieken uitproberen? Wil je wel eens aan een wat groter project werken? Vind je twee uur BV in de week eigenlijk te weinig? Heb je eigen creatieve ideeën waar in de gewone BV-les niet altijd ruimte voor is? Allemaal redenen om te kiezen voor het talentuur van Beeldende Vorming: de Junior-Academieklas. Het talentuur zal plaatsvinden op de woensdag het 7de en 8ste uur in lokaal 0.60 vanaf de start van periode 2.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar M. Roelofsen: roe@hetnieuwelyceum.nl


Senior-academieklas (derde klas en bovenbouw)

Het talentuur zal plaatsvinden op de vrijdag het 7e, 8e en 9e uur in lokaal 0.60 vanaf de start van periode 2.
Je kunt vrijstelling krijgen van andere lessen die je op dat moment zou hebben.

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje met je motivatie naar E. Signer: sig@hetnieuwelyceum.nl