Het Nieuwe Lyceum daar wil je zijn!

Wij begrijpen heel goed dat het spannend is om een middelbare school te kiezen. Wij hebben er vertrouwen in dat we je kunnen helpen een goede keuze te maken. De komende maanden kan je op een aantal momenten met onze leerlingen en docenten kennismaken en de school van binnen bekijken. Daarvoor nodigen we je van harte uit. Dan kan je zelf ervaren hoe Het Nieuwe Lyceum voor jou voelt. Als je voor Het Nieuwe Lyceum kiest, kies je voor een fijne en warme school. Naast onze lessen is er genoeg ruimte om ook je andere talenten te ontdekken. Kortom, HNL is een school waar je graag wil zijn.

Open Lesmiddagen

Onze open lesmiddagen vinden plaats op vrijdag 27 januari, vrijdag 3 februari en op vrijdag 10 februari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur. We willen je vragen om je hiervoor in te schrijven. Dan weten we precies op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dit is bedoeld voor leerlingen uit groep 8. Tijdens de Open Lesmiddag volg je een aantal lessen en neem je deel aan een activiteit van ons talentprogramma. Ook dan is er de gelegenheid om je vragen te stellen aan zowel de leerlingen van onze school als aan de docenten. Zij vertellen je graag alles over Het Nieuwe Lyceum! Wil jij een middag als een ‘echte’ HNL-er beleven? Meld je dan nu aan!

Op zoek naar meer informatie?

Geen probleem! Neem dan contact op met Jeroen Janssen jnn@hetnieuwelyceum.nl of Marjolein Regtuijt reg@hetnieuwelyceum.nl. Zij zijn de teamleiders van de onderbouw en kunnen antwoord geven op je vragen. Wil je ook even binnen kijken? Zie het linkje voor de virtuele tour.

Nu alvast een kijkje nemen?

Wil je de school van binnen bekijken? Zelf vast door de school lopen? De sfeer van ons moderne gebouw een beetje proeven? En alvast wat van onze lessen zien? Bekijk onze virtuele tour!

start virtuele tour

Promotievideo HNL

Het brugklasteam vangt je op!

Al voor de zomervakantie kom je een middag langs om kennis te maken met je nieuwe klas en mentor.

Direct na de grote vakantie start je met een introductieweek.

In die week leer je op een leuke manier je klas, je mentor en drie oudere leerlingmentoren kennen. Docenten komen zich aan je voorstellen en vertellen kort iets over hun vak.

Je leert de weg kennen, je krijgt je rooster én je zet met je klas een korte filmpresentatie in elkaar. Ook gaan we met alle brugklasleerlingen en leerlingmentoren zwemmen.

Donderdagavond in de introductieweek hebben we een spetterend feest speciaal voor alle brugklassers.

Jump naar de brugklas!

Ga jij bijna naar de middelbare school en ben je benieuwd hoe het bij ons op HNL gaat?

Wij hebben speciaal voor groep 8 een informatie boekje gemaakt. Lees hier leuke weetjes en belangrijke informatie over Het Nieuwe Lyceum. Wie weet jouw nieuwe school!

Wat voor school is Het Nieuwe Lyceum?

• Op HNL leer je na te denken over wat belangrijk is in het leven.
    ‘Wij leren niet voor school maar voor het leven.’
  • Je docenten vinden het leuk om samen met jou te leren,
    te onderzoeken en samen te werken.
  • We hebben een speciale brugklasvleugel met een studieplein.
    Hier kan je zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken.
  • Bij ons werk je met een eigen MacBook.
    Je gebruikt ook nog boeken en schriften hoor!
  • Als je bij ons in de brugklas komt word je opgevangen door het brugklasteam en je mentor.

Op Het Nieuwe Lyceum werken we volgens vier leidende principes:

• We verwelkomen ieders eigenheid
  • Wij stimuleren een onderzoekende houding
  • We benutten de meerwaarde van samenwerking
  • We bouwen voort op wat goed gaat