Digitale Informatieavond 9 december
VO Gemeente De Bilt

De VO-scholen van de gemeente de Bilt organiseren jaarlijks een informatiebijeenkomst voor ouders/ verzorgers van de leerlingen van groep 8 uit de gemeente. Dit jaar zal de informatieavond volledig digitaal plaatsvinden.

Wij hopen u te ontmoeten op 9 december om 20:30 uur.

Het Nieuwe Lyceum

U kunt zicht hier aanmelden:

Informatie over de scholen in de regio:

Voorlichtingsavonden en Open Dag

Voorlichtingsavonden
Dinsdag 26, woensdag 27 & donderdag 28 januari 2021
19.30-21.00 uur

Open Dag
Zaterdag 30 januari 2021
9.30-17.00 uur

Open Lesmiddagen
Woensdag 3 en woensdag 10 februari 2021
13.30 tot 15.30 uur

Zit je in groep 8 en wil je je aanmelden voor een open lesmiddag?
Vul hieronder het aanmeldingsformulier in.

Hallo bijna brugklasser!
Nog heel even en dan ga je naar de middelbare school. Wat een spannend moment is dat! Wie weet wordt Het Nieuwe Lyceum jouw nieuwe school.

Het Nieuwe Lyceum is een school voor als je een HAVO, Atheneum of Gymnasium advies hebt. Wij hebben aparte Gymnasium brugklassen en gecombineerde Havo/Atheneum brugklassen. Onze school is verdeeld in vleugels; dat is een soort kleine school in de school. De brugklassen hebben veel lessen op deze vleugel, waar ook een studieplein is. Op het studieplein werk je zelfstandig of in groepjes. De teamassistent is daar aanwezig om je te helpen.

Omdat alle brugklasleerlingen in de brugklasvleugel les hebben, leer je snel veel anderen kennen.

Bekijk ons informatie boekje voor groep 8:

Maak kennis met Het Nieuwe Lyceum.

Op Het Nieuwe Lyceum werken we volgens vier leidende principes:

• We verwelkomen ieders eigenheid
  • Wij stimuleren een onderzoekende houding
  • We benutten de meerwaarde van samenwerking
  • We bouwen voort op wat goed gaat

Wat voor school is Het Nieuwe Lyceum?

• Op HNL leer je na te denken over wat belangrijk is in het leven.
    ‘Wij leren niet voor school maar voor het leven.’
  • Je docenten vinden het leuk om samen met jou te leren,
    te onderzoeken en samen te werken.
  • We hebben een speciale brugklasvleugel met een studieplein.
    Hier kan je zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken.
  • Bij ons werk je met een eigen MacBook.
    Je gebruikt ook nog boeken en schriften hoor!
  • Als je bij ons in de brugklas komt word je opgevangen door het brugklasteam en je mentor.

Het brugklasteam vangt je op!

Al voor de zomervakantie kom je een middag langs om kennis te maken met je nieuwe klas en mentor.

Direct na de grote vakantie start je me een introductieweek.

In die week leer je op een leuke manier je klas, je mentor en drie oudere leerlingmentoren kennen. Docenten komen zich aan je voorstellen en vertellen kort iets over hun vak.

Je leert de weg kennen, je krijgt je rooster én je zet met je klas een korte filmpresentatie in elkaar. Ook gaan we met alle brugklasleerlingen en leerlingmentoren zwemmen.

Donderdagavond in de introductieweek hebben we een spetterend feest speciaal voor alle brugklassers.

Vernieuwd gebouw

Ons moderne schoolgebouw is op alle fronten toekomstbestendig en uitgevoerd naar de laatste ontwikkelingen. Ons klimaatsysteem is het modernste systeem dat er op dit moment voor scholen is. De centrale hal vormt het hart van onze school. De groene buitenruimte is zo ingericht dat de leerlingen zich actief kunnen ontspannen.

Nieuwe ouders

Bent u een nieuwe ouder? Of op zoek naar de aanmeldprocedure?

Bekijk onze webpagina:

Nieuwe ouders