Wat voor school is Het Nieuwe Lyceum?

• Op HNL leer je na te denken over wat belangrijk is in het leven.
    ‘Wij leren niet voor school maar voor het leven.’
  • Je docenten vinden het leuk om samen met jou te leren,
    te onderzoeken en samen te werken.
  • We hebben een speciale brugklasvleugel met een studieplein.
    Hier kan je zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken.
  • Bij ons werk je met een eigen MacBook.
    Je gebruikt ook nog boeken en schriften hoor!
  • Als je bij ons in de brugklas komt word je opgevangen door het brugklasteam en je mentor.

Op Het Nieuwe Lyceum werken we volgens vier leidende principes:

• We verwelkomen ieders eigenheid
  • Wij stimuleren een onderzoekende houding
  • We benutten de meerwaarde van samenwerking
  • We bouwen voort op wat goed gaat

Het brugklasteam vangt je op!

Al voor de zomervakantie kom je een middag langs om kennis te maken met je nieuwe klas en mentor.

Direct na de grote vakantie start je me een introductieweek.

In die week leer je op een leuke manier je klas, je mentor en drie oudere leerlingmentoren kennen. Docenten komen zich aan je voorstellen en vertellen kort iets over hun vak.

Je leert de weg kennen, je krijgt je rooster én je zet met je klas een korte filmpresentatie in elkaar. Ook gaan we met alle brugklasleerlingen en leerlingmentoren zwemmen.

Donderdagavond in de introductieweek hebben we een spetterend feest speciaal voor alle brugklassers.

Vernieuwd gebouw

Ons moderne schoolgebouw is op alle fronten toekomstbestendig en uitgevoerd naar de laatste ontwikkelingen. Ons klimaatsysteem is het modernste systeem dat er op dit moment voor scholen is. De centrale hal vormt het hart van onze school. De groene buitenruimte is zo ingericht dat de leerlingen zich actief kunnen ontspannen.

Virtuele Tour

Wil je een kijkje in onze school nemen dan nodigen we je uit voor onze virtuele tour.

Start hier de Virtuele Tour door Het Nieuwe Lyceum:

Start Virtuele Tour

Digitale voorlichtingsavonden

Tijdens de voorlichtingsavonden van 26, 27 en 28 januari jl. hebben wij opnames gemaakt. Klik op onderstaande link om een indruk te krijgen van onze school.

Youtube: Voorlichtingsavond