Dé plek voor modern klassikaal onderwijs

Modern Klassikaal Onderwijs voor havo, vwo en gymnasium. Dat is wat je op Het Nieuwe Lyceum kunt verwachten. Dat klinkt misschien ouderwets, maar dat is het zeker niet. Met klassikaal onderwijs bieden we namelijk structuur en een veilige omgeving. Dit helpt jou makkelijker te leren.

En je hoeft je geen zorgen te maken dat klassikaal ‘alleen maar met de hele klas’ is. Je krijgt namelijk ook de tijd om zelfstandig aan opdrachten te werken en je krijgt veel persoonlijke aandacht. Daarnaast kun jij met alle activiteiten die we buiten de klas organiseren, zoals de musical en de debatclub, al je talenten ontdekken.

Daarom is Het Nieuwe Lyceum dé plek!Waar alles samenkomt

Je vindt Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. In het groen, onder de rook van Utrecht. Dit betekent dat je dus nooit meer dan 25 minuutjes hoeft te fietsen. En omdat er vanuit iedere regio in de buurt wel iemand op HNL zit, fiets je nooit alleen. Kunnen jullie die fietsafstand meteen gebruiken om te kletsen over de dag 🙂.

Wil je meer weten over onze middelbare school en het onderwijs? Klik hier

Zien we je op de Open Dagen?

Denk je erover om voor Het Nieuwe Lyceum te kiezen dan hebben wij vast wat belangrijke data voor je. Want tijdens de Open Dagen en Open Lesmiddagen ervaar je pas echt of onze middelbare school bij jou past. Kom sfeer proeven, vraag leerlingen het hemd van het lijf en praat met docenten over wat zij van HNL vinden. Tot snel!

Open Dagen en Lesmiddagen

Open Dagen:

Vrijdag 2 februari van 17.00 tot 20.30 uur

Zaterdag 3 februari van 10.00 tot 13.30 uur

Open Lesmiddagen:

Woensdag 7, 14 en 28 februari van 15.00 tot 17.00 uur

Mocht je andere informatie willen of heb je vragen, mail dan gerust naar Marjolein Regtuijt reg@hetnieuwelyceum.nl of naar Roos Appel app@hetnieuwelyceum.nl

Wij vinden het belangrijk om je persoonlijk te kunnen verwelkomen en vragen je daarom om van tevoren een tijdslot te reserveren. Dit is niet verplicht, je bent natuurlijk altijd van harte welkom.

Inschrijven Open Dagen

Inschrijven Open Lesmiddagen

Het brugklasteam vangt je op!

Wij begrijpen heel goed dat het spannend is om naar de middelbare school te gaan. Daarom staat ons brugklasteam voor je klaar. Al voor de zomervakantie kom je een middag langs om kennis te maken met je nieuwe klas en mentor.

Direct na de grote vakantie start je met een introductieweek. In die week leer je op een leuke manier alles van HNL kennen. Je ontmoet je klas en je mentor, docenten komen langs om zich voor te stellen en je ontmoet de leerlingmentoren. We sluiten deze week af met een groot feest, speciaal voor alle brugklassers.


Wat voor school is Het Nieuwe Lyceum?

 • Op HNL leer je na te denken over wat belangrijk is in het leven.
  ‘Wij leren niet voor school maar voor het leven.’
 • Je docenten vinden het leuk om samen met jou te leren,
  te onderzoeken en samen te werken.
 • We hebben een speciale brugklasvleugel met een studieplein.
  Hier kan je zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken.
 • Bij ons werk je met een eigen MacBook.
  Je gebruikt ook nog boeken en schriften hoor!

Op Het Nieuwe Lyceum werken we volgens vier leidende principes:

 • We verwelkomen ieders eigenheid
 • Wij stimuleren een onderzoekende houding
 • We benutten de meerwaarde van samenwerking
 • We bouwen voort op wat goed gaat