Op zoek naar een leuke school?

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie? Geen probleem! Neem dan contact op met Jeroen Janssen jnn@hetnieuwelyceum.nl of Marjolein Regtuijt reg@hetnieuwelyceum.nl. Zij zijn de teamleiders van de onderbouw en kunnen antwoord geven op je vragen. Wil je ook even binnen kijken? Zie de linkjes voor de virtuele tour en de voorlichtingsavond.

Virtuele Tour

Wil je de school van binnen zien? Bekijk onze vernieuwde virtuele tour!

Start Virtuele Tour

Voorlichtingsavond

Heb je onze voorlichtingsavonden gemist of wil je graag nog een keer terugkijken? De opname is via onderstaande link te zien. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd. Alle ouders en kinderen die in de livestream aanwezig waren: dank voor je aanwezigheid en het stellen van de enthousiaste en leuke vragen!

Video voorlichtingsavond

Het brugklasteam vangt je op!

Al voor de zomervakantie kom je een middag langs om kennis te maken met je nieuwe klas en mentor.

Direct na de grote vakantie start je met een introductieweek.

In die week leer je op een leuke manier je klas, je mentor en drie oudere leerlingmentoren kennen. Docenten komen zich aan je voorstellen en vertellen kort iets over hun vak.

Je leert de weg kennen, je krijgt je rooster én je zet met je klas een korte filmpresentatie in elkaar. Ook gaan we met alle brugklasleerlingen en leerlingmentoren zwemmen.

Donderdagavond in de introductieweek hebben we een spetterend feest speciaal voor alle brugklassers.

Jump naar de brugklas!

Ga jij bijna naar de middelbare school en ben je benieuwd hoe het bij ons op HNL gaat?

Wij hebben speciaal voor groep 8 een informatie boekje gemaakt. Lees hier leuke weetjes en belangrijke informatie over Het Nieuwe Lyceum. Wie weet jouw nieuwe school!

Wat voor school is Het Nieuwe Lyceum?

• Op HNL leer je na te denken over wat belangrijk is in het leven.
    ‘Wij leren niet voor school maar voor het leven.’
  • Je docenten vinden het leuk om samen met jou te leren,
    te onderzoeken en samen te werken.
  • We hebben een speciale brugklasvleugel met een studieplein.
    Hier kan je zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken.
  • Bij ons werk je met een eigen MacBook.
    Je gebruikt ook nog boeken en schriften hoor!
  • Als je bij ons in de brugklas komt word je opgevangen door het brugklasteam en je mentor.

Op Het Nieuwe Lyceum werken we volgens vier leidende principes:

• We verwelkomen ieders eigenheid
  • Wij stimuleren een onderzoekende houding
  • We benutten de meerwaarde van samenwerking
  • We bouwen voort op wat goed gaat