Video

Bekijk hier het eindresultaat van onze vernieuwbouw. Van oud naar nieuw in anderhalve minuut! Een mooi filmpje met dank aan (oud)-leerlingen Sebastiaan, Fabian en Mathijs en docent Ron Jacobs. 

Voor de officiële opening van ons gebouw maakte een aantal leerlingen, samen met Marko Roelofsen, een prachtig filmpje! Kijk snel naar deze uitbarsting van creativiteit; een mooi inkijkje in ons gebouw en onze school.

Met dank aan: Juul van Bommel, Imme Kleijne, Rosanne Roording,Sophie Tromp, Meike Adriaansens, Charlotte Helsper, Esmée Eysbach, Noortje Harbers en Koen van Dijk.

Inmiddels gesetteld in de eigen ruimte en in het licht van alle veranderingen op HNL, geven we onze vierde aflevering een titel mee om over na te denken. We beginnen met het Gala van de tweede klassen. Voldeed dat aan de verwachtingen?

Eindelijk heeft de redactie van HNL-Journaal de langverwachte eigen ruimte kunnen betrekken. Is het dan toeval dat eigen maken in diverse variaties de rode draad in deze uitzending vormt?

HNL Journaal, tweede uitzending, vierde seizoen. We verbouwen voort op wat goed gaat? En kerstgroeten in je moerstaal!

De verbouwing heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De opening van de centrale hal. Mooi moment om even terug te blikken naar alle fasen die de school heeft meegemaakt.

Durf jij te kijken?

Het eerste HNL Journaal van schooljaar 2017-2018 bestaat uit de hele HNL Horror Story. Weet je nog hoe Merlijn ontdekte dat er iets niet helemaal pluis was op HNL en hoe hij samen met Floris de school probeerde te redden? Naast de drie afleveringen van vorig jaar zie je een gloednieuwe slotaflevering: want zal Merlijn de school kunnen redden?

Bretagne 2017

Een leuk filmpje om een indruk te geven van de uitwisseling van Havo 4 met Bretagne, gemaakt door Puck Zevenbergen. 

Beelden, gemaakt door onze leerlingen Sebastiaan en Fabian, om te zien hoe de verbouwing tot juli 2017 gevorderd is. In de zomer blijven de bouwvakkers hard werken. Na de zomer zullen zij een stuk opgeschoten zijn.

#5 Afscheid - HNL Journaal 2016-2017

Het HNL Journaal neemt afscheid van Marieke, Fabian en de eindexamenleerlingen, maar begroet ook de nieuwe voorzitter van de Leerlingenraad en het laatste deel (?) van de HNL Horror story. Pas op met kleine kinderen!

Studio-opname Ilse

De tweede winnares van de akoestische avond mocht ook de studio in duiken. Zie hier het mooi gezongen 'Warrior' vertolkt door Isle van Rijswijk!

#4 Spreken - HNL journaal 2016-2017

In het vierde HNL Journaal komt de retoriek van de HNL'ers naar voren: van een reportage van de debatdag voor tweedeklassers tot aan wat eindexamenleerlingen van hun carrière op Het Nieuwe Lyceum vonden. Daarnaast zie je wat beelden van de musical Tarzan inclusief de afterparty en uiteraard sluiten we deze aflevering huiverend af met het tweede deel van de HNL Horror Story.

#3 Donkere maanden - HNL journaal 2016-2017

Het HNL journaal van maart 2017 toont ons onder andere een impressie van de activiteiten rond Serious Request, de Open Dag en een nieuw onderdeel: HNL Horror story!

#2 Kerst - HNL Journaal 2016-2017

De donkerste maand van het jaar is al bijna voorbij als we terugblikken op de uitwisseling met een school in Frankrijk en op de akoestische avond. Daarnaast komt de leerlingenraad met een vooruitzicht op de komende maanden met als hoogtepunt TEDxYouth@HNLBilthoven op 16 februari 2017 en zie je uiteraard de leukste kerstgroeten van leerlingen en docenten.

Intro film groep 8

Fabian Lucas Luijckx maakte deze promofilm over onze school voor de leerlingen in groep 8. Een mooi kijkje in onze school voor en door leerlingen!

#1 Goede start - HNL Journaal 2016-2017

Dit jaar is het niet alleen een goede start voor alle bruggers en nieuwe docenten, maar ook voor het HNL Journaal. Niet alleen een serie over de vernieuwbouw, maar ook de vernieuwde en vergrote Leerlingenraad doet zijn intrede in de zendtijd van het journaal. Daarnaast is Merlijn terug van vakantie en onderzoekt hij of de notoire telaatkomers en absenten ook een goede start kunnen maken. Uiteraard ook een recap op alle reizen in de eerste activiteitenweek.

#5 Media - HNL Journaal 2015-2016

Het laatste HNL Journaal van schooljaar 2015-2016 met natuurlijk de natte eindexamenstunt en de recap op Plankenkoorts met interviews en uiteraard de beelden. Daarnaast komt Joran uit de brugklas zingend voorbij in de Gouden Minuut en onderzoekt Merlijn of er weleens op Het Nieuwe Lyceum gênante foto's per ongeluk bij de verkeerde personen terechtkomen...

#4 Boeken 2015-2016

Het Nieuwe Lyceum is in beweging. Dat is te zien in het nieuwe HNL Journaal met onder andere nieuws over de onderwijspilot in vwo 4. Daarnaast de Gouden Minuut met dit keer een schrijfster en ook zie je de bruggers hun landen op de vakantiebeurs aanprijzen. Tussendoor beland je even in Rome. Uiteraard komt HNL Investigation ook nog voorbij met dit keer tegen het licht van de volgende generatie bruggers met Macbook aan een actueel thema: kunnen boeken de deur uit?

#3 Communicatie 2015-2016

In dit HNL-journaal de opbrengst van Serious Request actie met kerst, beelden van de musical , de Gouden Minuut en aandacht door HNL-Investigation voor communicatie.

Verbouwing 1

Benieuwd hoe ons gebouw eruit zal gaan zien na de verbouwing? Kijk dan naar dit filmpje van onze architecten. Het geeft al enigszins weer hoe mooi het gaat worden! Een nieuw 'hart' voor ons gebouw en nieuwe teamvleugels. We starten al in maart 2017!

# Kerst 2015-2016

Zo vlak voor kerstmis is er natuurlijk een kersteditie van het HNL Journaal! Je ziet de Gouden Minuut, een recap van het lustrumuitje en uiteraard ook van Sinterklaas en het begin van een nieuwe serie...Uiteraard hoor je alle kerstgroeten ook terug!

# Eerste indruk 2015-2016

In het eerste HNL Journaal van het nieuwe seizoen 2015-2016 het brugklasfeest, een recap op de activiteitenweek en uiteraard de Gouden Minuut met een dj dit keer. Ook zie je een interview met de nieuwe docent Engels en de filmpjes die gemaakt zijn voor het Gouden Kalf-gala!

#6 Einde schooljaar 2014-2015

In het laatste HNL Journaal van schooljaar 2014-2015 aandacht voor het muziekfestijn Plankenkoorts, de eindexamenstunt en de vakantiebeurs van de bruggers. Uiteraard wordt op het einde bekend gemaakt welke docent van Het Nieuwe Lyceum zich de beste mag noemen...

 

#5 Pasen 2014-2015

Het vijfde HNL Journaal in het teken van de aankomende paasdagen. Met de musical, de Gouden Minuut en een paasdebat.

#4 Valentijn 2014-2015

In de vierde aflevering van het HNL Journaal staat de liefde centraal, hoewel het alweer bijna een week geleden Valentijnsdag was. Ook zie je de Gouden Minuut en terugblikken op HNL Music Awards, kerstactiviteiten voor Serious Request en Scrooge.

#3 Kerst 2014-2015

De derde uitzending van het HNL Journaal, helemaal in het teken van de kerst. Met onder andere een interview met de rector, de Gouden Minuut, interview met Serious Request en natuurlijk de kerstgroeten van leerlingen én docenten.

#2 Sinterklaas 2014-2015

Het tweede HNL Journaal is eigenlijk meer het HNL Sinterklaasjournaal, met een interview met Dieuwertje Blok, een reportage over het docentenfeest, de Gouden Minuut natuurlijk en er is een hele speciale gast in de studio...

#1 Nieuw begin 2014-2015

Eerste aflevering van het journaal van Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven, met als thema "nieuw begin". In dit journaal onder andere interviews met docenten én leerlingen, een Gouden Minuut voor de talenten op onze school en activiteiten in beeld. Kijken dus!