Versterkt talenonderwijs (VTO)

Versterkt Talenonderwijs (VTO) betekent het aanbieden van extra uren Duits, Frans en Spaans bovenop de verplichte, standaard uren. Deze extra uren zijn bedoeld ter verdieping en verbreding van de doeltaal en zijn niet als steun voor zwakkere leerlingen. Daarnaast kunnen leerlingen kiezen voor Cambridge Engels. Het VTO biedt kansen voor excellentie binnen de school.

Wat betekent VTO op HNL?

HNL heeft een lange traditie als het aankomt op VTO. Het programma omvat:

Cambridge (Engels)

DELE (Spaans)

DELF-junior (Frans)

Goethe-certificaten (Duits)

Hiermee is HNL onderscheidend, want er zijn maar weinig scholen die met vier verschillende vakken tegelijkertijd versterkt taalonderwijs aanbieden.

Waarom VTO?

Het behalen van een VTO-diploma kan de toelating tot universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland vergemakkelijken. Ook voor werkgevers is het behalen van een taaldiploma interessant. Het VTO biedt mogelijkheden om het beste uit onze leerlingen te halen door ze extra uit te dagen. Dit betekent ook dat, als een leerling deelneemt aan het programma, er een optimale werkhouding, motivatie en inzet van die leerling verwacht mag worden.