Welkom in de Mediatheek van HNL

De mediatheek in school is i.v.m. de verbouwing momenteel gesloten. Op het schoolterrein vind je de “Mediakeet” naast de 0.90 lokalen waar een klein deel van onze boeken collectie te leen is. Je kunt er elke dag terecht van 9:00 – 12:00 uur en van 12:30 – 15:30 uur. Leerlingen en medewerkers kunnen hier boeken lenen, de krant of tijdschriften lezen en informatie opzoeken of printen op de 4 laptops die wij tot onze beschikking hebben. Wij hebben in de mediakeet 5 werkplekken waar je even kunt zitten om te printen, een tijdschrift te lezen of wat werk te doen.

Wat kun je doen? Een boek lenen, verlengen of reserveren, informatie opzoeken in tijdschriften, informatie opzoeken op internet en online databanken, printen (zwart/wit en kleur), kopiëren en scannen en natuurlijk de krant, een tijdschrift of een boek lezen.

Huisregels

In de mediatheek ben je bezig met je huiswerk, project of werkstuk. Omdat er geleerd en gewerkt wordt aan taken voor school, streven wij na dat in de mediatheek een prettige werksfeer heerst. Wij verwachten hier een actieve werkhouding van de leerling. Een belangrijke huisregel luidt: ‘overleggen is prima, maar zorg dat een ander geen last heeft van jou. De laptops gebruiken we voor geen andere doeleinden dan studie. Spelletjes, Facebook, vrijetijd zaken, chatten, downloaden enz. is nadrukkelijk niet toegestaan. Ook wordt er niet gegeten, gesnoept en gedronken in de mediatheek (uitzondering is een flesje water) ook wordt er niet getelefoneerd. Er zijn genoeg plaatsen in school waar dit wel kan.

Eigen mediatheek site!

Sinds januari 2017 hebben wij een eigen zoekpagina op de school website. Klik op de homepagina van HNL de mediatheek tegel aan of gebruik deze link: http://hetnieuwelyceum.auralibrary.nl/auraic.aspx  Hier kun je een eigen account aanmaken in de blauwe balk onder “mijn auraspace”. Jouw voordelen zijn dan: thuis kijken welke boeken je geleend hebt, zien wanneer je ze moet inleveren, een reservering maken van een boek wat je wil lenen, thuis verlengen van je boeken: LET OP!, dit kan maximaal 2x. Onderaan de mediatheek home pagina staan alle linkjes van de databanken waar wij op geabonneerd zijn. Deze kunnen alleen op school worden geraadpleegd.

De medewerkers,

Nelleke Lit; dinsdag en donderdag, 9:00 – 15:30 uur