Welkom in de Mediatheek van HNL

De mediatheek bevindt zich op de 1e verdieping van de school.

Je kunt er elke dag terecht van 9:00 – 12:00 uur en van 12:30 – 15:30 uur.

Leerlingen en medewerkers kunnen hier boeken en Dvd’s lenen, de krant of tijdschriften lezen en informatie opzoeken of werken. Wij hebben in de mediatheek 18 stilte werkplekken. Op het studieplein (buiten de mediatheek) zijn 26 werkplekken waar overlegd mag worden. Momenteel hebben we een laptop kar met 20 laptops waarop de leerlingen in de mediatheek kunnen werken en printen.

Wat kun je doen?

·       Een boek of dvd lenen, verlengen of reserveren

·       Studeren / huiswerk maken

·       Werken op de laptop

·       Informatie opzoeken in tijdschriften en naslagwerken

·       Informatie opzoeken op internet en online databanken

·       Printen (zwart/wit en kleur), kopiëren en scannen

·       Werkstuk inbinden

·       Snelhechter kopen, kantoorartikelen lenen

·       En natuurlijk de krant, een tijdschrift of een boek lezen

Huisregels

In de mediatheek ben je bezig met je huiswerk, project of werkstuk. Omdat er geleerd en gewerkt wordt aan taken voor school, streven wij na dat in de mediatheek en op het studieplein een prettige werksfeer heerst. Wij verwachten hier een actieve werkhouding van de leerling. Een belangrijke huisregel op het studieplein is: ‘overleggen is prima, maar zorg dat een ander geen last heeft van jou’

De laptops gebruiken we voor geen andere doeleinden dan studie. Spelletjes, Facebook, vrijetijd zaken, chatten, downloaden enz. is nadrukkelijk niet toegestaan.

Er wordt niet gegeten, gesnoept en gedronken in de mediatheek en op het studieplein (uitzondering is een flesje water). Ook wordt er niet getelefoneerd.

Alleen tijdens de pauzes mag er op het studieplein gegeten en gedronken worden onder de voorwaarde dat je alles netjes opruimt.

Eigen mediatheek site!

Wij hebben een eigen zoekpagina op de school website. Klik op de homepagina van HNL de mediatheek tegel aan of gebruik deze link:http://hetnieuwelyceum.auralibrary.nl/auraic.aspx. Hier kun je een eigen account aanmaken in de blauwe balk onder “mijn auraspace”.

Jouw voordelen zijn dan thuis kijken welke boeken je geleend hebt, zien wanneer je ze moet inleveren, een reservering maken van een boek wat je wil lenen, thuis verlengen van je boeken: LET OP!, dit kan maximaal 2x.

Onderaan deze pagina staan alle linkjes van de databanken waar wij op geabonneerd zijn. Deze kunnen alleen op school worden geraadpleegd.

De medewerkers

Nelleke Lit; dinsdag en donderdag, 9:00 – 15:30 uur