Toneelstuk

Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (Eric-Emmanuel Schmitt)

Dit jaar bestuderen de leerlingen uit v5 en h5 in de Franse les het boek “Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran”. Dit boek vertelt in de Parijs van de jaren zestig over de bloeiende vriendschap tussen Moïse, later Momo en een oude Arabische kruidenier. De wijze man, Meneer Ibrahim leert hem levenslessen al rijdend naar zijn geboorteland “Le Croissant d’Or’. Een boek vol humor, levenswijsheid en soms verdriet.

Dinsdag 3 december zullen onze leerlingen samen met leerlingen van de Werkplaats het toneelstuk bijwonen. De voorstelling wordt gegeven door American Drama Groupe Europe.

“Het is gek, mijnheer Ibrahim, dat de vitrines van rijken arm zijn. Er staat niks in.” “Dat is luxe Momo, niks in de vitrine, niks in de winkel, alles in de prijs.”