Academieklas

De junior-academieklas (talent-uur) voor leerlingen uit klas 1en 2.
De senior-academieklas voor leerlingen uit klas 3 tot en met 6.

Waarom zou je eraan meedoen?
1. Bijvoorbeeld om een port-folio op te bouwen als je (misschien) ooit toelating wilt doen voor een creatieve opleiding.
2. Bijvoorbeeld omdat je je wilt onderscheiden door op school wat meer te doen dan alleen het hoogst nodige. Bij vervolgopleidingen is in toenemende mate sprake van 'selectie aan de poort'. Bij zo'n selectie laat een Academie-klas certificaat zien dan je je hebt ingezet om jezelf op creatief vlak te ontwikkelen.
3. Bijvoorbeeld omdat je graag nog wat meer dan in de gewone BV-les uitgedaagd wilt worden op creatief vlak. Omdat je graag nog wat andere technieken wilt uitproberen dan die in de BV-les aan de orde komen. Of omdat je BV mist, want je bent een gymnasiast met een lesrooster zonder expressievakken.