Junior Gouden Kalf

Op dinsdag 27 september was de uitreiking van de Junior Gouden Kalveren in de stadsschouwburg in Utrecht. We hebben maar liefst twee gouden kalveren gewonnen, voor beste camerawerk en beste montage. Gefeliciteerd Olaf en Sebastiaan!

5 oktober Ouderavond

De ouderraad organiseert een ouderavond over de inzet van macbooks en ICT op HNL. Er zal ook informatie gegeven worden over de aanstaande verbouwing. Graag zien wij zo veel mogelijk ouders/verzorgers op deze avond. Klik hier voor meer informatie.

Versterkt talenonderwijs

Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt talenonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen.

lees meer...

Archeon

Op 14 september is de gymnasiumbrugklas naar het Archeon geweest. Tijdens een heuse doe-route onder begeleiding van een Romeinse gids, konden de kinderen zich even echte Romeinen wanen: speerwerpen, boogschieten, een massage in de termen en zelfs op z'n Romeins naar de wc. Door een offerceremonie bij te wonen, zijn de leerlingen nu helemaal ingewijd in de Romeinse rituelen en ze hebben flink gejoeld in de arena bij het gladiatorengevecht. Het ijsje na afloop was erg welkom op de hete dag!