Nieuw(s)

Musical The Sound of Music

Ron Jacobs (docent Natuurkunde) heeft weer prachtige foto's gemaakt. Die staan op de fotopagina van deze site. Voor het kijken van alle foto's is een inlogcode nodig die bij onze leerlingen en ouders bekend is.

Uitslag HNL-gedichtenwedstrijd 2017-2018

Onderbouw:

1plaats: Soms ben ik bang  (Fenne van Weele)

2plaats: School volgens leerlingen  (Hannah Kluytenaar)

3plaats: Ik had  (Roos vd Velden)

Bovenbouw:

1plaats: Grote Beer (Maren Oosterlaan)

2plaats: Tijd  (Nigel vd Putten/Lisanne v Kesteren)

3plaats: Prikkelende huid  (naam bij mw. Kentie bekend)

Eervolle vermelding: Begrepen (Lyra Soeterbroek) en Vier gevoelens (Lisanne van Kesteren)

De winnaars zullen worden uitgenodigd om na de meivakantie, onder het genot van een drankje en een stuk taart, hun prijs in ontvangst te komen nemen.

Vakantiebeurs brugklas

Afgelopen week zijn de brugklassers bezig geweest met de vakantiebeurs. Zij presenteerden als groep een (soms heel exotisch) vakantieland. Naast de verplichte poster met toeristische informatie over het land hadden de leerlingen zich ook uitgesloofd op hapjes die bij het land horen of andere kenmerken van het vakantieland. De centrale hal was daarom even een echte vakantiebeurs waar iedereen inpspiratie op kon doen voor de zomer?

Excursie naar Aachen

Op donderdag 12 april was vwo 3 naar Aachen. De groep stapte uit op de Theaterplatz, dicht in de buurt van het historische centrum. In de binnenstad werd gewerkt aan spreekvaardigheidsopdrachten voor Duits. Daarnaast was er voor iedereen een stadswandeling met vragen uitgezet. Rond de middag werd een bezoek gebracht aan het Ludwig Forum. Hier gingen de leerlingen aan de slag met twee opdrachten voor beeldende vorming. Er was tijdens de dagexcursie nog voldoende gelegenheid om Aachen op eigen houtje te verkennen, te winkelen en samen met klasgenoten iets te gaan eten.

somjac1klein.jpg