Nieuw(s)

NK Debatteren: door naar de finale!

Vrijdag 30 november streden in Haarlem leerlingen van 42 scholen om deelname aan het NK Debatteren voor scholieren in januari 2019. Zo'n 450 leerlingen deden mee. Het Nieuwe Lyceum is als 6e geëindigd en gaat door naar de finale waar de 32 beste teams van de 110 teams strijden voor het Nederlands Kampioenschap debatteren. Annelotte Smits (V6) is daarnaast geëindigd op een mooie tweede plaats als individuele spreker.

Regio finale First Lego League: 1e prijs robotontwerp

Een groepje getalenteerde Bèta brugklasleerlingen heeft deelgenomen aan de regio finale van de First Lego League in Amersfoort. Dit is een robotwedstrijd waarbij binnen twee minuten op een wedstrijdtafel zoveel mogelijk missies uitgevoerd moeten worden met een door de leerlingen zelf geprogrammeerde en ontworpen robot. Onze leerlingen  hebben de eerste prijs gewonnen voor het robotontwerp. Gefeliciteerd!

Versterkt talenonderwijs (derde klassen)

Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt talenonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen.

Jij zit in de derde klas (HAVO of VWO) en je scoort goed voor het vak. Je kunt naast de reguliere lesstof, ook werken richting een extra diploma. Dit versterkt talenonderwijs werpt in de toekomst zeker zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van het examen krijg je een internationaal erkend diploma: DELF junior A2 (Frans), DELE A1 (Spaans) en het Goethe-certificaat A2 (Duits).

Duits: Goethe-certificaat (A2) Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2)  Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: mw. C.S. Boucharel

Spaans: DELE (A1) Extra les in periode (2 en) 3

Aanvullende informatie Contact: mw. drs. I.L. Sickler-Westerink

Aanmelding kan vanaf maart. Je ontvangt hierover bericht.

Bovenbouw

Duits: Goethe-certificaat (B1 en B2)  Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2, B1, B2)