Nieuw(s)

Blik op de Muur met de heer Planitzer en VWO 5

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur. Onze leerlingen zijn opgegroeid met éen Duitsland. De Duitse deling kennen ze alleen uit de geschiedenisboeken. Op maandag 18 december komt Gunnar Planitzer gastlessen verzorgen voor de vwo 5 leerlingen met Duits. Gunnar verblijft sinds 1996 in Nederland, maar groeide op in Hoyerswerda in de DDR. Hij gaat vertellen hoe het was als tiener onder het communisme, en om dienst te doen bij de grensbewaking. Ook zijn belevenissen tijdens die bewogen novemberdagen in 1989 komen aan bod. De lessen zijn in het Duits en het Nederlands.
De gastlessen op HNL maken deel uit van het project ‘Blik op de Muur – gastsprekers over hun leven in het gedeelde Duitsland’. Het Duitsland Instituut Amsterdam wil met dit project, dat mede mogelijk is gemaakt door de Duitse Ambassade in Den Haag, leerlingen meer betrekken bij de recente geschiedenis van Duitsland en de gevolgen van de ‘Wende’ voor gewone Duitsers.

De gastlessen zijn voorbereid door Loes Haarhuis en Liesbeth Spoelder (docenten Duits).

De keizer wil een kerstverhaal! Vrijdag 22 december. Komt dat zien!

Starring:

Hoe leuk is dat nou, zo'n kerstverhaal? Nou, zo!

Wil jij HNL bezoeken? Dat kan!

De komende maanden is er een aantal manieren waarop je ons kunt leren kennen. Veel basisscholen uit De Bilt komen deze maanden op woensdagochtend langs met de hele groep. Zij krijgen dan een les Latijn, Engels en wiskunde en kunnen rondlopen door het gebouw. Op donderdag 18 januari organiseren wij op HNL onze eigen informatieavond voor ouders/verzorgers. Vanaf 19.30 uur zijn jullie welkom om een indruk te krijgen van onze aanpak, ons onderwijs en ons gebouw. Zaterdag 20 januari is de Open Dag, van 9.30u tot 12.30u. Uiteraard is dit een goede manier om het gebouw te bekijken, collega's en leerlingen te spreken en bevragen en zo een gevoel te krijgen bij ons. Hopelijk zien we je snel op HNL!!

Versterkt Taalonderwijs

Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt talenonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen.

Derde klas:

Je kunt naast de reguliere lesstof, ook werken richting een extra diploma. Dit versterkt talenonderwijs werpt in de toekomst zeker zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van het examen krijg je een internationaal erkend diploma: DELF junior A2 (Frans), DELE escolar A1 (Spaans, alleen VWO) en het Goethe-certificaat A2 (Duits).

Duits: Goethe-certificaat (A2) Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2)   Aanvullende informatie Contact: mw. C.S. Boucharel

Spaans: DELE escolar (A1)  Extra les in periode 3 Aanvullende informatie Aanmelden

Contact: mw. drs. I.L. Sickler-Westerink

Bovenbouw:

Frans: DELF junior (B1-B2)    Extra les vanaf periode 2 Aanvullende informatie Aanmelden: mw. C.S. Boucharel

Spaans: DELE escolar (A2-B1)  Extra les in periode 3 Aanmelden

Contact: mw. drs. I.L. Sickler-Westerink

Talenturen 2017 - 2018

Academieklas

Of je nu goed bent in Beeldend Vorming of het gewoon heel leuk vindt, in beide gevallen is de Academieklas, het talentuur van Beeldende Vorming, iets voor jou! In dit talentuur gaan we dingen doen, die super leuk zijn, maar die niet zo makkelijk met een hele klas kunt doen, zoals werken op heel groot formaat, iets ontwerpen om te printen in 3D of bijzondere druktechnieken.

Klik hier om je aan te melden!!

Creatief schrijven

Een goed verhaal kunnen schrijven of een altijd al een boek willen schrijven? Wil je weten hoe je ideeën kunt opdoen voor een verhaal? Geef je op voor talent uur creatief schrijven. Hier leer je alles over schrijven, personages tot leven laten komen, wat is het geheim van een goed verhaal en hoe kun je het beste een verhaal nakijken als het eenmaal klaar is. Zomaar een paar dingen die aan bod komen. Ervaring is niet nodig. Een creatieve geest en een gevoel voor taal is handig.

Periode 3 start “creative writing in English” (voor alle niveaus en jaarlagen)

Periode 4 creatief schrijven in het Nederlands. (voor alle niveaus en jaarlagen)

Klik hier om je aan te melden!!

IMG_5890_kopie.jpg