Nieuw(s)

Taalkunde Olympiade

Hou je van taal en logica en zit je in 4, 5 of 6 vwo? Dan is de Taalkunde Olympiade iets voor jou! De Taalkunde Olympiade is bedoeld voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Kennis van de taal is niet nodig; als je het leuk vindt om met talen bezig te zijn en je houdt ook van wiskunde, dan maak je een goede kans op leuke prijzen.De vragen kunnen dus gaan over alle denkbare talen en schriften. Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, oud-Duits of modern Hebreeuws en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkunde Olympiade niet missen!

Voorronde Internationale Taalkunde Olympiade

De Leidse Taalkunde Olympiade dient als voorronde voor de Internationale Taalkunde Olympiade. De winnaars van de Taalkunde Olympiade mogen in de zomer deelnemen aan de Internationale Taalkunde Olympiade. Deze vond van 26 tot 30 juli 2018 plaats in Praag, Tsjechië. 

Aanmelden( liefst zsm) is mogelijk tot 23 november 2018 via een mail naar (sic@hetnieuwelyceum.nl). Op maandag 3 december ontvang je per e-mail de opgaven voor de voorronde. Bij deze mail krijg je de instructies en een link naar een formulier waarop je de antwoorden kunt invullen. Dit antwoordformulier moet vóór maandag 10 december ingevuld zijn, dus houd hier alvast rekening mee.  Voor meer informatie en oefenopgaven:https://www.universiteitleiden.nl/pre-classes/taalkunde-olympiade

Masterclasses Universiteit Utrecht

AANMELDING VOOR DE MASTERCLASSES VOOR HET TWEEDE SEMESTER (vanaf half januari) UITERLIJK 23 NOVEMBER.

Dit jaar weer organiseert de Universiteit Utrecht voor V5 en V6 leerlingen 16 masterclasses over taal, cultuur, mens en maatschappij. De masterclasses gaan over diverse onderwerpen: van taal, recht, filosofie, media en communicatie tot geschiedenis, economie, sociologie, onderwijs en kunst. De masterclasses duren een dag en bestaan uit hoorcolleges, werkcolleges en soms rondleidingen of excursies. 

Stuur een mail naar bol@hetnieuwelyceum.nl vermeld: naam, meisje/jongen, klas, geboortedatum, email, mobielnr. Motiveer waarom je zo graag de masterclass(es) wil volgen. Je kan je voor meerdere masterclasses opgeven. Je mag je ook al voor het hele jaar aanmelden. Contactpersoon: Christine Boucharel Klik hier voor de brochure.

Versterkt talenonderwijs (derde klassen)

Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt talenonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen.  

Jij zit in de derde klas (HAVO of VWO) en je scoort goed voor het vak. Je kunt naast de reguliere lesstof, ook werken richting een extra diploma. Dit versterkt talenonderwijs werpt in de toekomst zeker zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van het examen krijg je een internationaal erkend diploma: DELF junior A2 (Frans), DELE A1 (Spaans) en het Goethe-certificaat A2 (Duits). 

Duits: Goethe-certificaat (A2) Extra les vanaf periode 2 

Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2)  Extra les vanaf periode 2 

Aanvullende informatie Contact: mw. C.S. Boucharel 

Spaans: DELE (A1) Extra les in periode (2 en) 3 

Aanvullende informatie Contact: mw. drs. I.L. Sickler-Westerink

Aanmelding kan vanaf maart. Je ontvangt hierover bericht. 

Bovenbouw

Duits: Goethe-certificaat (B1 en B2)  Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2, B1, B2)    

Aanvullende informatie Contact: mw. C.S. Boucharel

Spaans: DELE (A2, B1)  Extra les in periode (2 en) 3 

Aanvullende informatie Aanmelden Contact: mw. drs. I.L. Sickler-Westerink

 

fullsizeoutput_11d.jpeg