Nieuw(s)

Talenturen 2017 - 2018

Academieklas

Of je nu goed bent in Beeldend Vorming of het gewoon heel leuk vindt, in beide gevallen is de Academieklas, het talentuur van Beeldende Vorming, iets voor jou! In dit talentuur gaan we dingen doen, die super leuk zijn, maar die niet zo makkelijk met een hele klas kunt doen, zoals werken op heel groot formaat, iets ontwerpen om te printen in 3D of bijzondere druktechnieken.

Creatief schrijven

Een goed verhaal kunnen schrijven of een altijd al een boek willen schrijven? Wil je weten hoe je ideeën kunt opdoen voor een verhaal? Geef je op voor talent uur creatief schrijven. Hier leer je alles over schrijven, personages tot leven laten komen, wat is het geheim van een goed verhaal en hoe kun je het beste een verhaal nakijken als het eenmaal klaar is. Zomaar een paar dingen die aan bod komen. Ervaring is niet nodig. Een creatieve geest en een gevoel voor taal is handig.

Periode 2 creatief schrijven in het Nederlands (voor alle niveaus en jaarlagen)

Periode 3 start “creative writing in English” (voor alle niveaus en jaarlagen)

Periode 4 creatief schrijven in het Nederlands. (voor alle niveaus en jaarlagen)

Koken met sterren

In december starten de nieuwe kooklessen voor de onderbouw. Leerlingen uit klas 1 tot en met 3 kunnen zich inschrijven voor dit populaire talentuur. Op woensdagmiddag ga je tijdens het 7e en 8e lesuur aan de slag met uitdagende recepten uit o.a. de Aziatische, Franse, Italiaanse, Indonesische, Oosteuropese en Spaanse keuken. Wacht niet te lang met jouw aanmelding, want er is slechts plek voor maximaal 10 leerlingen per periode. In periode 3 begint overigens de tweede groep aan het talentuur. Tot ziens in onze nieuwe keuken.

Versterkt Taalonderwijs

Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt talenonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen.

Derde klas:

Je kunt naast de reguliere lesstof, ook werken richting een extra diploma. Dit versterkt talenonderwijs werpt in de toekomst zeker zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van het examen krijg je een internationaal erkend diploma: DELF junior A2 (Frans), DELE escolar A1 (Spaans, alleen VWO) en het Goethe-certificaat A2 (Duits).

Duits: Goethe-certificaat (A2)   Extra les vanaf periode 2

Contact: drs. M. Linckens