Nieuw(s)

Project 'Levensverhalen'

Voor de vakken Nederlands, Beeldende Vorming en Levensbeschouwing hebben de brugklassen het project 'Levensverhaal'. De leerlingen moeten iemand interviewen van boven 65 jaar om zijn of haar levensverhaal te documenteren. Naast het schrijven van het verhaal wordt diegene geportretteerd en zal er aan het einde van het project een expositie zijn. In dit kader waren de leerlingen Teun, Hidde en Hugo in de studio van omroep Max om André van Duin te interviewen.

Open Dag

Na een zeer drukbezochte open dag konden we verder genieten van ons weekend. Dank voor alle belangstelling! En dank aan alle rondleiders, debaters, parkeerwachten, muzikanten, Coen van TEDx, de ouderraad, alle leerlingen die bij de vakken hebben geholpen en onze gastheren Cas, Roeland en Merlijn!

Wiskunde Olympiade

Wedstrijdrondes Nederlandse Wiskunde Olympiade:

eerste ronde: 21-31 januari 2019 op school

tweede ronde: 15 maart 2019 op universiteiten

finale: 13 september 2019 op TU Eindhoven

prijsuitreiking: 8 november 2019 op TU Eindhoven

Training en selectie

Voor de data en locatie van alle trainingsdagen, de trainingsweekenden en de trainingsweek, zie de actuele agenda op de trainingswebsite.

Finale: International Mathematical Olympiad (IMO): juli 2020, precieze data nog onbekend in Rusland

Regio finale First Lego League: 1e prijs robotontwerp

Een groepje getalenteerde Bèta brugklasleerlingen heeft deelgenomen aan de regio finale van de First Lego League in Amersfoort. Dit is een robotwedstrijd waarbij binnen twee minuten op een wedstrijdtafel zoveel mogelijk missies uitgevoerd moeten worden met een door de leerlingen zelf geprogrammeerde en ontworpen robot. Onze leerlingen  hebben de eerste prijs gewonnen voor het robotontwerp. Gefeliciteerd!

Versterkt talenonderwijs (derde klassen)

Het Nieuwe Lyceum biedt de mogelijkheid om versterkt talenonderwijs (VTO) te volgen. Om de uitblinkers op onze school uit te dagen, kunnen zij ervoor kiezen om naast Cambridge-Engels aanvullende lessen Duits, Frans of Spaans te volgen.

Jij zit in de derde klas (HAVO of VWO) en je scoort goed voor het vak. Je kunt naast de reguliere lesstof, ook werken richting een extra diploma. Dit versterkt talenonderwijs werpt in de toekomst zeker zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van het examen krijg je een internationaal erkend diploma: DELF junior A2 (Frans), DELE A1 (Spaans) en het Goethe-certificaat A2 (Duits).

Duits: Goethe-certificaat (A2) Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2)  Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: mw. C.S. Boucharel

Spaans: DELE (A1) Extra les in periode (2 en) 3

Aanvullende informatie Contact: mw. drs. I.L. Sickler-Westerink

Aanmelding kan vanaf maart. Je ontvangt hierover bericht.

Bovenbouw

Duits: Goethe-certificaat (B1 en B2)  Extra les vanaf periode 2

Aanvullende informatie Contact: drs. M. Linckens

Frans: DELF junior (A2, B1, B2)